Część,
to tutaj przesyłam resztę moich zdjęć z tego wydarzenia
W oczekiwaniu na pociąg do Lubawy na stacji Iława Główna (Trzeba przyznać, że brzmiało to totalnie abstrakcyjnie!), pojawił się oto taki gość
Już w podróży! Mijamy nastawnie w Rakowicach i miejsce dawnego przejazdu kolejowego, gdzie teraz jest wiadukt
Dla mnie fotografia także ważna, dlatego, że jest to miejsce gdzie pierwszy raz sfotografowałem pociąg - na początku mojej kariery w 2018 roku!
Zdjęcie niczym obraz, wjazd na Zajączkowo Lubawskie - wjazdowi towarzyszyli mieszkańcy okolicznych domów którym obiecywałem jeszcze rok temu, że zobaczą jeszcze pociąg pasażerski tutaj
Letnia sielanka, wjazd do Mortąg, okolice Palącu Mortęgi. Tutaj niestety Pałac Mortęgi nie wyciął krzewów znajdujących się w skrajni i pasażerowie musieli się chować by nie dostać, dosłownie z...liścia.
Stacja Lubawa! Szyny wręcz się uginały ze szczęścia na widok pociągu! Mieszkańcy dworca rozpoznali lokomotywę od razu, '"Łajka, łajka wróciła!" - krzyczeli

Wjazd na Lubawę był punktem Mazur 2020 z największą frekwencją na pokładzie pociągu, natomiast nikt nie spodziewał się, AŻ takiego powitania!
SM42-2386 (Na którą wiele osób narzekało, według mnie totalnie bez sensu...ale to później o tym.) stojąca w miejscu dawnej obrotnicy. Widok na bloki które ostatnio pociąg w tym miejscu widziały w 2010 roku!
Ozdoby w sąsiednich ogródkach oraz mrówki które porobiły mrowiska wzdłuż torów musiały przeżywać niezłe trzęsienie ziemi...
Stonka manewrująca - najlepszy gatunek stonki! Widok z peronu.
Nasza trzyosobowa ekipa która pomagała w przygotowaniu dworca pod przyjazd pociągu, po prawej (Chłopak w koszulce w Konstale 105...) to jakżę kto inny niż ja
I na sam koniec, widok z Iławy Głównej - fiat SU45-054 który przeżywa swoje ostatnie miesiące...Widok z okna pociągu.
A tutaj mój filmik z przejazdu:
https://youtu.be/qCvgedqX8hA
Pozdrawiam