letni pociąg po nadzalewówce
Moderatorzy: Sebastian Marszał, bastard
- Sebastian Marszał
- ZWROTNICZY
- Kontakt:
SN61. Jednak w skali kraju ich liczba (jak również innych jego pochodnych) była niewielka. No i wycofano je z eksploatacji na początku lat 90. XX wieku. A następcy się właśnie wtedy nie doczekały mimo, iż zbudowano w bardzo niewielkiej ilości kilka polskich ciekawych konstrukcji (SA101, SN81).kzf pisze:coś kiedyś takiego chyba jeździło po nadzalewowej z 20 lat temu to nie była taka klasyczna lokomotywa , ataki chyba właśnie dziwny szynobus ,
coś takiego zdało by egzamin na krótkie dystanse , a te konstrukcje od SN81 ciekawe widać że dalej przewoźnicy przyjęli złą politykę inwestycji w cięższy tabor ... a teraz kontynuują poniekąd linie lekkich pojazdów szynowych ...(w przewozach w regionach)
a mam jeszcze pytanie , ta linia nadzalewowa zniszczyła się tak od eksploatacji po części , czy też w głównej mierze z braku remontów , bo podkłady miejscami są naprawdę ekstra , niektóre betonowe są nawet połamane
i drugie pytanie do czego w przeszłości służyły druty rozciągnięte wzdłuż torów na słupach telegraficznych, z jakiegoś powodu mimo że wiele ich się przewraca nie zabrali ich ...
a mam jeszcze pytanie , ta linia nadzalewowa zniszczyła się tak od eksploatacji po części , czy też w głównej mierze z braku remontów , bo podkłady miejscami są naprawdę ekstra , niektóre betonowe są nawet połamane
i drugie pytanie do czego w przeszłości służyły druty rozciągnięte wzdłuż torów na słupach telegraficznych, z jakiegoś powodu mimo że wiele ich się przewraca nie zabrali ich ...
hmm to miło,
uprzejmie donoszę że następny kurs ma szansę nie ruszyć bo torowisko kawałek przed św kamieniem zostało zablokowane przez przewalone drzewa
wynika tak z mojej ostatniej podróży rowerowo, pieszej od strony tolkmicka
nawet mogę poprzeć skromnymi zdjęciami
.. a już chciałem się przejechać tym czeskim wynalazkiem bo do tej pory załapałem się jedynie na szynobusa..
ciekawe czy posprzątają ...
uprzejmie donoszę że następny kurs ma szansę nie ruszyć bo torowisko kawałek przed św kamieniem zostało zablokowane przez przewalone drzewa
wynika tak z mojej ostatniej podróży rowerowo, pieszej od strony tolkmicka

nawet mogę poprzeć skromnymi zdjęciami
.. a już chciałem się przejechać tym czeskim wynalazkiem bo do tej pory załapałem się jedynie na szynobusa..
ciekawe czy posprzątają ...
-
- EuroCity
-
- EuroCity
Pierdoły Waść piszesz okraszane swoimi komentarzami rodem z misc.oszołom.kolej. Ot, tyle.
Wiedz, zaś, że jeśli przewoźnik zamówił rozkład jazdy po czynnej linii kolejowej, to jej zarządca w przypadku braku możliwości realizacji zamówienia ponosi dotkliwe kary. No, chyba, że uzyskanie przejezdności jest kosztowniejsze niż kary, to wówczas trzeba kalkulować, albo uruchomić ubezpieczyciela.
Ale dla Waszmości są to - tak sądzę - zbyt skomplikowane stwierdzenia, bo wykraczają poza ramy nieskomplikowanego rozumowania: głupie PKP i mądrzy tzw. MK.
Wiedz, zaś, że jeśli przewoźnik zamówił rozkład jazdy po czynnej linii kolejowej, to jej zarządca w przypadku braku możliwości realizacji zamówienia ponosi dotkliwe kary. No, chyba, że uzyskanie przejezdności jest kosztowniejsze niż kary, to wówczas trzeba kalkulować, albo uruchomić ubezpieczyciela.
Ale dla Waszmości są to - tak sądzę - zbyt skomplikowane stwierdzenia, bo wykraczają poza ramy nieskomplikowanego rozumowania: głupie PKP i mądrzy tzw. MK.
L.L.
Ja też pozwolę sobie na małą uwagę do kzf
kzf napisał/a:
kzf napisał/a:
Na torowisku ( jego wolnym fragmencie ) mogą leżeć drzewa i pociąg może przejechać. Dowiedz sie Waść co znaczy torowisko i wtedy zamieszcaj stosowne opisy i komentarze.uprzejmie donoszę że następny kurs ma szansę nie ruszyć bo torowisko kawałek przed św kamieniem zostało zablokowane przez przewalone drzewa
A w 2012 jedzie to, czy raczej cisza?
Dziwię się trochę tak swoją drogą. Organizacja jawi się jako miłośnicy kolei, a bezczynnie patrzy się jak miliardy dotacji unijnych na kolej przepadają w niebyt. A nasze pieniądze z podatków są marnotrawione. Myślę że skoro mamy już jakąś moc zakładania stron w internecie zasadnym było zrobienie jakiejś kolejowej inicjatywy negujęcej nadmieniony fakt.
... ... ... kolejne objawy bycia polakiem chyba. Nom ale z drugiej strony być morze wy tutaj jesteście jakąś częścią związków zawodowych polskiego kolejnictwa..
Dziwię się trochę tak swoją drogą. Organizacja jawi się jako miłośnicy kolei, a bezczynnie patrzy się jak miliardy dotacji unijnych na kolej przepadają w niebyt. A nasze pieniądze z podatków są marnotrawione. Myślę że skoro mamy już jakąś moc zakładania stron w internecie zasadnym było zrobienie jakiejś kolejowej inicjatywy negujęcej nadmieniony fakt.
... ... ... kolejne objawy bycia polakiem chyba. Nom ale z drugiej strony być morze wy tutaj jesteście jakąś częścią związków zawodowych polskiego kolejnictwa..